Ankara meme ultrasonu hizmetleri, ses dalgalarıyla meme dokusunun incelenmesini sağlayan özel bir görüntüleme sistemleridir. Herhangi bir radyasyon içermez ve özel bir hazırlığı yoktur. Meme ultrasonu, meme kanserinin tanısı ve tedavisinde önemli bir yeri vardır. Radyasyon içermediği için hamilelik döneminde de ve her yaştaki kadına rahatlıkla uygulanır. Aynı zamanda Ankara ultrason merkezleri arasında olan kliniğimiz, tüm meme ultrason işlemlerini uygulamaktadır.
Meme Ultrasonu Hangi Hastalıklarda Kullanılır?
Meme ultrasonu, kadınlarda ve erkek bireylerde meme kanseri şüphesinde, meme hastalıklarının ayırıcı tanısı ile biyopsi gibi girişimsel işlemlerde kılavuz olarak sıklıkla kullanılan bir yöntemdir. Bunun dışında meme ultrasonuna başvurulma nedenleri şu şekilde özetlenebiliyor:
- Memede ele gelen kitlenin olması ile kanserli memenin ultrason raporu hazırlanması.
- Meme kanseri şüphesi taşımayan fakat yoğun şekilde meme parankimine sahip kadınlarda yardımcı olmak.
- Mamografi ile meme MR tetkiklerinde şüpheli durumlarla karşılaşmak.
- Emzirme ve hamilelik dönemlerinde meme dokusunda şikayetlerin yaşanması.
- Meme iltihaplarının durumlarının değerlendirilmesi.
- Biyopsi gibi girişimsel uygulamalarda rehberlik amacı taşıması.
- Erkeklerde meme hastalığı tanısının konulmasında ultrason yöntemlerine başvuruluyor.
Meme Ultrasonunun Avantajları Nelerdir?
Memede USG incelenmesi sayesinde hastaların yoğun meme dokusundaki kanser sorunu rahatlıkla belirleniyor. Aynı zamanda Meme kanserinin erken teşhisinde büyük bir önemi olan bu uygulamayla memenin iç yapısı derinlemesine inceleniyor. Meme ultrasonu, radyasyonsuz bir işlem olduğu için hamilelerde rahatlıkla tercih eder. Eğer memede kitle varsa iyi veya kötü huylu olmasıyla alakalı biyopsi yöntemi uygulanacaksa işlemler ultrason eşliğinde gerçekleştiriliyor. Aynı zamanda Memede ultrasonun avantajları olukça fazladır. En önemlisi de meme kanseri gibi tanı yöntemlerini sağlamasıdır.
Meme Ultrasonu Nasıl Yapılır?
Meme ultrasonu nasıl yapılır özetlersek sırasında herhangi bir ağrı meydana gelmez. Ve hazırlık süreci de bulunmaz. Jel sürüldükten sonra ultrason probu, meme dokusunun üzerinde yavaşça gezdirilerek görüntüler inceleniyor. Meme ultrasonu çekimi sürecinde ise hastaların hangi pozisyonda yatması gerektiği konusunda radyoloji uzmanı tarafından yönlendirme yapılıyor. İşlem, hastaların meme dokusuna göre değişir ve yaklaşık 20-30 dakika sürer. Aynı zamanda Meme dokusuna kokusuz ve şeffaf ultrason jeli sürülüyor. Ve bu jel, ultrason cihazının görüntüyü net şekilde almasına yardımcı olur. Ankara özel hastane meme ultrasonu ücreti fiyat bilgisi için hastanemizi arayabilirsiniz.
Meme Ultrasonu Kimlere Yapılır?
Şikâyeti olan genç kadınlarda ilk inceleme yöntemi olarak, memede ele gelen kitlenin var olması halinde mamografi ve meme MR’ında şüpheli durumlar bulunduğu zaman tanıyı desteklemek amacıyla meme implantı olan kadınlarda kontrol amacıyla ve erkeklerde meme kanseri varlığı şüphesinde meme ultrasonu uygulamasına başvuru yapılıyor. Şüpheli hallerde tanıyı destekleyebilmek, detaylı incelemek amacıyla fiziksel muayene, mamografi ve meme ultrasonu ile beraber tercih edilebiliyor. Çok yoğun meme dokusu olan hastalarda ise mamografiyi desteklemek için meme ultrasonu yapılıyor.
Meme Ultrasonu için hangi bölümden randevu almak gerekir?
Meme ultrasonu için hastanemizde bulunan Genel Cerrahi bölümümüzden randevu alabilirsiniz. Genel Cerrahi muayenesi sonrası radyoloji bölümünde meme ultrasonu çekilmektedir.