Göz Sağlığı Gözde Yanma Batma

  1. Anasayfa
  2. Blog
  3. Göz Sağlığı Gözde Yanma Batma
göz muayene ankara gözde yanma batma

GÖZDE YANMA, BATMA, KURULUK

1.     GÖZ KURULUĞU NEDİR?

Normalde gözün dış yüzeyini koruyan nemli tabakanın eksik ya da düzensiz olması halidir. Bu tabakadaki sorunlar nedeniyle gözde kuruluk meydana gelir. Göz kuruluğu yaygın görülen yaşla ve çevresel etmenlerle ilerleyen bir hastalıktır.

2.     GÖZ KURULUĞU NEDEN OLUR?

Göz kuruluğunun nedenleri hastaya bağlı olarak değişir. Çevresel faktörler, uzun süre bilgisayar, televizyon ya da telefon ekranına bakma ya da kontak lensin düzgün kullanılmaması göz kuruluğuna sebep olur. Bunların yanı sıra soğuk, rüzgarlı hava, hava kirliliği, yüksek güneş ışığı, bazı romatizmal hastalıklar, bazı hormonal bozukluklar için kullanılan hormon ilaçları da göz kuruluğuna sebep olabilir. Ankara da bulunan hastanemizden göz randevusu alıp muayene olabilirsiniz.

3.     GÖZ KURULUĞU BELİRTİLERİ NELERDİR?

Göz ağrısı, gözlerde yanma, batma, gözlerde yorgunluk, gözlerde bulanık görme ya da görme kaybı, gözlerde kızarıklık, göz kapaklarında yapışıklık, göze yabancı cisim ya da kum kaçmış hissi göz kuruluğunun belirtileri arasındadır.

4.     GÖZ KURULUĞUNUN TEDAVİSİ NASIL OLUR?

Göz kuruluğu için öncelikle hastanelerin GÖZ HASTALIKLARI bölümüne gidip, doktora muayene olmanız gerekmektedir. Hekime muayene olduktan sonra en çok uygulanan tedavi suni gözyaşı damlaları ve jelleridir. Doktorun verdiği bu ilaçlar dışında hastanın kendisinin de bazı önemler alması gerekmektedir. Bunlar; rüzgardan korunmak, yeterli su içmek, kapalı ortamlarda nem oranını ayarlamak, gözleri dinlendirmek, kontakt lensleri doğru kullanmak gibi önemler alınması gerekmektedir. Ankara da bulunan hastanemizde göz muayenesi için 03124738855 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

5.     GÖZ YANMASI NEDEN OLUR?

Göz yanması göz yüzeyinin kuruması, tahrişi ya da enfeksiyonları sonucu ortaya çıkabilir. Gözümüzü kırpmadan bir süre açık tutmak, gözde yanmaya ve kuruluğa sebep olabilir. Bu durum en çok bilgisayar, tablet, telefon kullanırken ya da televizyon izlerken olabilir. Bu durumun sebebi göz yaşının buharlaşarak göz yüzeyinin kurumasıdır.

6.     GÖZ YANMASI BİR HASTALIĞIN BELİRTİSİ MİDİR?

Göz yanması her zaman bir hastalığın belirtisi olmayabilir. Çünkü gün içerisinde gözümüzü yoğun kullandığımız zamanlarda ya da göz kırpma sayımız azaldığında göz yüzeyi kuruyarak gözde yanma meydana gelir. Göz kuruluğu, göz alerjisi, konjonktivite, kornea enfeksiyonları,  göz tahrişi, kirpik dibi hastalıkları, göz yorgunluğu gibi durumlarda da göz yanması ortaya çıkabilir.

7.     GÖZ YANMASININ HANGİ AŞAMASINDA DOKTORA GİTMEYELİM?

Sürekli tekrarlayan gözlerde kuruma hissi, çapaklanma ve görmede bulanıklık, gözlerde sulanma ve kızarıklık gibi durumlar ortaya çıktığında hastanelerin GÖZ HASTALIKLARI bölümüne muayene olmanız gerekmektedir. Ankarada bulunan hastanemizde göz muayenesi için 03124738855 numaralı telefonu arayabilirsiniz.Göz muayenesi için SGK anlaşmalı olarak hizmet vermekteyiz.

8.     GÖZ YANMASI TEDAVİSİ NEDİR? GÖZ YANMASINA NE İYİ GELİR?

Göz doktoruna muayene olmadan önce gözünüzde yanma var ise öncelikle ortamı nemlendirmek, gözlerimizi sık sık kırpıştırarak ıslanmasını sağlamak, gözlerimizi kapatıp bir süre dinlendirmek, suni göz yaşı damlaları kullanmak, yanma sebebi eğer kimyasal maddelerden ise göz koruyucu aparatlar kullanmak gibi önlemler göz yanmasına iyi gelir. Fakat gözünüzde ki yanma geçmiyor ise alerji ve enfeksiyon gibi durumlar var ise hastanelerin GÖZ HASTALIKLARI bölümüne muayene olmanız gerekmektedir.

9.     GÖZ BATMASI NEDİR?

Göz batması kaşıntı, sulanma, gözde akıntı, yanma gibi çeşitli şikayetlerle ortaya çıkan bir tür enfeksiyona dönüşebilen bir göz rahatsızlığıdır.

10.  GÖZ BATMASI NEDEN OLUR?

Göz batmasının birçok sebebi olabilir. En önemli nedeni çevresel etmenlerdir. Bunun yanı sıra kuru göz, dışarıdaki rüzgar ve kuruluk, uykusuzluk, ortamdaki havanın kuruluğu, göze toz kaçması, kimyasal maddeler, yabancı cisim ya da makyaj malzemesinin göze kaçması ve gözü tahriş etmesi gibi nedenler göz batmasının sebepleri arasındadır.

11.  GÖZ BATMASININ TEDAVİSİ NEDİR? GÖZ BATMASINA NE İYİ GELİR?

Gözlerinizi sık sık kapatıp açıp gözün ıslanmasını sağlamak, bulunduğunuz ortamı nemlendirmek, göz kapaklarına kaynatılarak ılıtılmış su veya ılık çay ile kompresler yapmak göz batmasına iyi gelecek durumlar arasındadır.

12. GÖZ BATMASI İÇİN DOKTORA GİTMELİYİM?

Eğer ki yapılacak durumlar yapıldıktan sonra gözlerde hala bir iyileşme yok ise ve gözde akıntı, kızarıklık, bulanık görme, ışık hassasiyeti, göz önünde uçuşan noktacıklar görme ve bütün şikayetlerinizde artma meydana geliyor ise hastanelerin GÖZ HASTALIKLARI bölümüne başvurmanız gerekmektedir.

Popüler Yazılar
Menü
Translate »